Tension Releasing Exercises (TRE)

Natuurlijk ervaart iedereen wel eens spanning en stress. Maar als die stress chronisch wordt en voor tal van fysieke en emotionele ongemakken zorgt, ben je niet meer gelukkig en kan TRE jou helpen.

Deze revolutionaire, natuurlijke nieuwe techniek laat je toe om op korte tijd, zonder te praten zelf stress en diepe chronische spanning los te laten. Het lichaam herstelt zichzélf naar een innerlijk gevoel van kalmte en rust. Het is eenvoudig toe te passen, positieve veranderingen zijn snel merkbaar, iedereen kan het. Ook u!

Aarzel niet en neem contact op, ik begeleid je graag.

Kijk je graag naar het zomeraanbod, klik dan op 

https://drive.google.com/file/d/1KmLeOiRA6FHt4aKHAiEDLEF3ySwRjALN/view?usp=sharing

Lees hier mijn artikel over TRE dat in ‘t raaktmij verscheen.

Ontdek op een leuke manier wat voor impact stress heeft op  je lichaam.

 

 

 

Neem Contact Op

TRE en Kinderen

Trillen is zeer geschikt voor kinderen die angstig zijn, prikkelgevoelig.
Vaak hoor je dat kinderen heel braaf zijn op school, maar eenmaal thuis ze ontploffen.
Meestal zijn dat kinderen die heel gevoelig zijn en goed opmerken wat van hen verwacht wordt. Ze willen erbij horen, wat normaal is en doen heel goed hun best. Ze gaan verschillende malen per dag over hun grens.
TRE helpt hen om de impulsen van de dag van zich af te trillen. Het helpt hen ook beter hun grens te voelen, waardoor ze op termijn zichzelf meer kunnen respecteren.
Om het kind het gevoel te geven “ok” te zijn, adviseer ik om samen als ouder mee te trillen. Zo voelt het kind zich gedragen en ervaar jij als ouder ook de positieve effecten.
Trillen met 2 of 3 kan bij mij thuis.
Wens je met het gezin te trillen dan bekijken we samen hoe we dat bij je thuis kunnen organiseren.
Trillen lukt met kinderen vanaf 7 - 8 jaar.

TRE en Sporters

TRE is zeer interessant voor mensen die blessuregevoelig zijn rond het bekken, liezen, adductoren, hamstrings, rug.
Het trillen biedt soelaas na een training of wedstrijd daar je veel sneller herstelt. Een nuttig onderdeel van elke warming-up en cooling-down.
Tril je voor een wedstrijd dan ben je minder gevoelig voor de spanning en stress die zo’n wedstrijd met zich meebrengt. Je voelt je helemaal klaar. Hoofd en lijf zitten op één lijn.

Ben je als club geïnteresseerd om ook rond blessurepreventie en zelfvertrouwen te werken, draagt u kwaliteit hoog in het vaandel, dan laat ik je graag kennismaken via een kosteloze sessie bij u in de club.

TRE en Organisaties, Bedrijven, Scholen, ...

Bedrijven, organisaties en scholen worden meer en meer geconfronteerd met het feit dat hun medewerkers langdurig ziek zijn, hervallen, in een burn-out / bore-out belanden en voor een aantal maanden out zijn. 
Ook wordt van de overheid gevraag om hier rond preventie te werken.
TRE is een techniek die kan aangeleerd worden aan iedereen die de behoefte voelt om aan zijn/haar stress te werken. Het is snel aangeleerd en geeft dadelijk resultaat.
Een investering op korte termijn waar je als bedrijf zeker de vruchten van zal plukken. Sessies in het Engels zijn mogelijk.
Wens je meer informatie, een kosteloze introductie bel of mail!

TRE bij Post-traumatische stress na ongeval, aanslag, overlijden, ...

Mensen die het slachtoffer zijn geworden van een aanslag, ernstig misdrijf, ongeval, langdurig psychisch lijden, kunnen moeilijk tot rust komen.
Ze ervaren vaak nachtmerries, flashbacks gevoelens van boosheid, frustratie zelfs als alles rond hen OK is. Ze kunnen hier niks aan doen.

Via TRE kunnen we het trauma integreren. Dit betekent dat als deze personen getriggerd worden door een geluid, een geur, stem, opmerking die hen aan het voorval doet herinneren ze rustig kunnen blijven en niet hoeven te panikeren. Nachtmerries nemen af , de kwaliteit van de slaap verbeterd, …

Mensen met PTSS worden langer en enkel individueel begeleid.
Tijdens het trillen hoef je niet te praten.
De controle wordt op elk moment bewaakt door jezelf en door mij.
TRE wordt als prettig, ontspannen, rustgevend ervaren.

Praktisch

Trillen doe je best met loszittende comfortabele kledij (joggingbroek)
Het gebeurt op kousen of blote voeten.

Een eerste sessie duurt een uur en kwartier. (max.2 personen)
De daaropvolgende een uur.

Trillen met een te volle of lege maag is niet zo fijn.

TRE-sessies kunnen ook in het Engels gegeven worden.

Getuigenissen

Neem Contact Op
Foto: Magnaldo Alastair